Skicka pengar utomlands

Ska du skicka pengar utomlands finns det flera alternativ att välja bland. Och alternativen blir allt fler för varje år som går. Men vill du att mottagaren ska få det så smidigt och enkelt som möjligt finns det några saker du kan tänka på.

Göra överföring till utländskt bankkonto

Att göra en överföring till ett utländskt bankkonto tar normalt ett par dagar. Oavsett om det gäller en överföring till ett EU-land eller ett land utanför EU. Det man bör tänka på när man gör en överföring till ett utländskt bankkonto är att mottagaren får betala de avgifter som banken tar ut vid överföringen. Detta bör du ha i åtanke innan du gör banköverföringen.

westernunionSkicka pengar över hela världen online från 25 kronor. Pengarna hos mottagaren inom minuter.SKICKA NU

Skicka pengar med Western Union

Fördelen med att skicka pengar med Western Union är att mottagaren kan plocka ut pengarna mycket snabbt efter att avsändaren skickat dem. Ibland tar det inte längre än några minuter för transaktionen att gå igenom. Ytterligare en fördel med att skicka pengar med Western Union är att de finns i de flesta länder i världen. Oavsett till vilket land du skickar pengarna has mottagaren med största sannolikhet ett ombud i närheten. Skulle mottagaren inte ha ett ombud i närheten går det även att skicka till mottagarens mobiltelefon eller även bankkonto. Till skillnad mot om du gör en vanlig banköverföring betalar mottagaren inget för att hämta ut pengarna. Numera går det att skicka pengar utomlands med Western Union både över nätet och hos ett ombud. Ofta kan det vara billigare att skicka över nätet.

Utöver Western Union finns det andra alternativa företag inom Money Transfer.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>